İstanbul’da Ambulans Hizmetleri ve Ambulans Araçlarının Gelişimi

İstanbul’da ambulans ve Acil Yardım Hizmetlerine ait düzenleme, ilki olarak 1985 yılında Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin işbirliği ile 077 Hızır Acil Servis adı altında yapılandırılmıştır. Taşımacılık ve İlk Yardım hizmetleriyle ilişkili olarak, Sağlık Bakanlığı bu sisteme özlük hakları yönetiminde kalacak şekilde Sağlık Personeli desteği vermiştir. Araç, tıbbi gereç, ambulans gibi alt yapı ve teknik hizmetler ve idari organizasyon Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilmiştir. Aynı organizasyon Ankara ve İzmir’de de aynı tarihlerde başlatılmıştır.

1992 yılında Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü içinde taşımacılık hizmetlerinin örgütlenmesine yönelik olarak İlk Yardım ve Acil Hizmetler Daire Başkanlığı oluşturulmuştur.1994 yılına gelindiğinde, ambulans hizmetleriyle ilişkili olarak İstanbul Ankara ve İzmir illerinde, daha önce 1985 yılında kurulmuştur. 077 Hızır Acil sisteminden bağımsız olarak İl Sağlık Müdürlükleri bünyesinde ilk yardım ve taşımacılık hizmetlerinin yürütülmesine yönelik olarak, 112 Acil Yardım Hizmetleri organize edilmiştir.

İstanbul’da Baran Ambulans

Sağlık sektöründe yer alan bir taşımacılık firması olarak, 20 yıla ulaşan hizmet deneyimimiz ile, Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği uluslararası standartlar çerçevesinde hareket ediyoruz. T.C Sağlık Bakanlığı’nın ilgili tüm mevzuatına uygun olarak İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ruhsatlandırılmış yaygın ve tam donanımlı ambulans filosu, eğitimli ve etkin personeli, güçlü teknolojik alt yapısı ile 7 gün 24 saat hizmet vermekteyiz.

baran ambulans haberler

Bu sebepten dolayı Sağlık Bakanlığı ile ortak çalışmalarımız sonucu, yıllar içinde oluşturduğumuz kalite politikası ilk önceliklerimizden birisidir. Kendimizi sürekli geliştirerek müşterilerimize bir öncekinden daha iyi hizmet sunmak ve sektörümüzde önde gelen bir Türk firması olmak kalite politikamızdır.

Ambulans hizmetlerinde hasta güvenliği belirli açılardan risk altındadır. Bu risklerin başında trafik güvenliği ve hijyen koşullarıdır. Buna bağlı olarak, ambulans ekipmanının dezenfeksiyon ve sterilizasyonu için gerekli tüm uygulamaları yapar ve yapılmasını sürekli denetler. Taşıma sırasında ambulansın seyri sırasında olası risklere karşı daha güvenli sürüş için, ambulanslarını sürekli yenileyerek ve tüm sürücülerini ileri sürüş teknikleri eğitimine dahil ederek trafikteki olası riskleri en aza indirgemeye çalışır. Hakkımızda daha fazla bilgi için bizlere ulaşabilirsiniz. İletişim için tıklayınız..

Kaynak: http://www.aahd.org.tr/tarihce/